Despre noi

Home / Despre noi

Moara Tofan

La Moara Tofan facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a produce făinuri cu un înalt standard de calitate pentru persoanele (și implicit companiile) care se preocupă de calitatea și sănătatea alimentelor pe care le consumă și de lumea în care trăim. Măcinăm o gamă largă de făinuri pentru consumatori industriali și casnici inclusiv făină pentru pâine, patiserie, pizza, cozonaci, torturi, biscuiți, foitaj, pască etc.

Moara Tofan a fost înființată in 1999 de către Gelu Tofan în satul său natal. La vremea respectivă Moara Tofan din Todireni era una dintre cele mai mici mori din cadrul grupului, de numai 30 tone/24h, dar cea mai modernă și nouă din România, utilizând echipamente de morărit de la producătorul Ocrim din Italia. Tofan Pan, grupul din care făcea parte moara, era la începutul anilor 2000 cea mai mare companie de morărit și panificație din țară. La rândul său, Tofan Pan era controlat de către Tofan Grup, un holding care în anii 1998 – 2002 avea o cifră de afaceri consolidată anuală de aprox. 500 milioane dolari și 20.000 angajați în industrii precum producția și distribuția de anvelope, transport și logistică, mass media (radio și ziare), comunicații prin satelit, și desigur morărit și panificație.

Începând cu anul 2010, Moara Tofan a intrat într-un proces investițional, inițial prin achiziționarea unei linii automate de împachetat făină și produse complementare precum orezul, mălaiul, zahărul, la pungi de 1 – 5 kg, și prin construirea unui depozit de 400 m2 pentru produse finite. Ulterior, în perioada august 2013 – martie 2016, activitatea de măciniș a fost complet oprită datorită implementării unui complex proiect co-finanțat cu fonduri europene. Acest proiect a vizat modernizarea tuturor utilajelor de măciniș, creșterea capacității de la 30 la 100 tone/24h, construirea unor silozuri pentru depozitarea cerealelor cu o capacitate de 10.000 tone, și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice care să scadă cheltuielile cu energia electrică. Nu în ultimul rând, laboratoarele pentru grâu și făinuri au fost dotate complet cu cele mai moderne echipamente franțuzești și elvețiene din domeniu. Suntem mândri să spunem că proiectul s-a finalizat cu succes, activitatea a fost reluată, randamentul a crescut iar consumurile de energie au scăzut.

Moara Tofan este membru ROMPAN (Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase).